Over Tom

Hoofdonderzoeker

Onze modelleur

Bij Populytics zetten we deelnemers aan onze PWE-raadplegingen ‘op de stoel’ van de beleidsmaker, politicus of besluitvormer. Dat doen we door een (maatschappelijk) vraagstuk zowel realistisch als begrijpelijk te modelleren in ons platform Wevaluate. Deelnemers zien altijd meerdere beleidsopties, inclusief consequenties en beperkingen.

Maar wat als de werkelijkheid complexer is dan het model? Dan hebben we Tom.
Tom is op zijn sterkst als hij mag puzzelen op ingewikkelde raadplegingen, waar opdrachtgevers nét iets meer willen met ons platform dan we zelf bedacht zouden kunnen hebben. En als we daarvoor iets moeten aanpassen of uitbreiden in ons platform, dan doen we dat.

Onze methodoloog

De sociale wetenschapper in Tom kan het daarnaast niet nalaten om constant na te denken over de methodologie van onze projecten. We willen tenslotte betrouwbare uitspraken doen over de voorkeuren van mensen. Wat betekent dat voor onze steekproeven? Voor het wegen van data? En welke vragen stellen we dan standaard aan deelnemers? Als spin-off van de TU Delft zit het wetenschappelijke dna sterk in onze werkwijze.

Bij Toms eerste project voor Populytics (over prioriteiten in de gezondheidszorg, zijn favoriete onderwerp) kwamen meteen al deze liefhebberijen samen. Het ging om een ingewikkeld vraagstuk dat het maximale perste uit ons platform Wevaluate. En uiteindelijk mooie resultaten opleverde die hebben geleid tot een wetenschappelijke publicatie.

Studie

MSc Economie van de publieke sector, Universiteit Utrecht

BSc Sociologie, Rijksuniversiteit Groningen

Hoofdonderzoeker Populytics - Tom Geijsen
Blijf up-to-date