Nieuws

Minister Visser biedt resultaten Populytics raadpleging Medische Rijgeschiktheid aan Tweede kamer aan

Minister Visser biedt resultaten Populytics raadpleging Medische Rijgeschiktheid aan Tweede kamer aan

 

Vandaag bood Minister Visser van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het rapport van de Populytics raadpleging over het medische keuren van rijbewijshouders aan de Tweede kamer kamer. In dit rapport staan de resultaten van een raadpleging waarin 6681 Nederlanders adviseren over het medisch keuren van rijbewijshouders.

Download hier het rapport met de resultaten van deze raadpleging.

Sommige mensen kunnen vanwege hun gezondheid minder veilig autorijden. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat ze minder goed kunnen zien of reageren op hun omgeving, of medicijnen gebruiken waardoor ze minder alert zijn. Om erachter te komen wie moeite heeft met veilig autorijden bestaat het stelsel medische rijgeschiktheid. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wilde te weten komen in hoeverre dit stelsel volgens burgers zou moeten worden gewijzigd. Daarom organiseerde Populytics in de zomer van 2021 een grootschalige raadpleging waar 6.881 burgers aan meededen. Deelnemers adviseerden over de huidige inrichting van het stelsel en zeven opties waarop het stelsel kan worden aangepast.

De raadpleging rond het stelsel medische rijgeschiktheid werd ook door deelnemers goed beoordeeld. 75% van de deelnemers vond dit een goede manier om Nederlanders te betrekken bij keuzes over wetten en regels en 78% van de deelnemers vondt dat de overheid onze raadplegingsmethode vaker moet inzetten om Nederlanders te betrekken bij overheidsbeleid.

Deel dit artikel

Meer nieuws

Mede-oprichter & Directeur Projecten Populytics - Shannon Spruit

Shannon Spruit
Mede-oprichter & Directeur Projecten

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

    Met het sturen van deze e-mail, bevestig je dat je instemt met het verwerken van jouw persoonlijke gegevens door Populytics zoals omschreven in het privacystatement.

    Blijf up-to-date