Nieuws

Meedenken over opzet van medische keuring rijbewijs

Meedenken over opzet van medische keuring rijbewijs

Goed nieuws, u kunt weer meedenken! Hoe moet de opzet van de medische keuring voor rijbewijzen eruit komen te zien? Gisteren is daarvoor een raadpleging live gegaan. Alle Nederlanders kunnen hieraan deelnemen. Laat ook uw mening horen.

De minister hoort graag uw mening

Cora van Nieuwenhuizen wil graag weten hoe de overheid het beste kan bepalen of iemand gezond genoeg is om veilig auto te rijden. Daarom vraagt zij in de raadpleging om uw advies. Moeten automobilisten bijvoorbeeld vanaf een bepaalde leeftijd een medische keuring krijgen volgens u? En moeten automobilisten of hun arts sommige medische situaties verplicht melden?

De afgelopen tijd hebben wij samen met het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat hard gewerkt om de raadpleging te ontwikkelen, en deze staat nu online: denkmeeoverkeuren.nl.

Opzet van de raadpleging

In de raadpleging krijgt u verschillende keuzes te zien. Bij elke keuze worden ook de effecten weergegeven. Wat kost het voor de automobilist als u voor een bepaalde optie gaat? En wat kost het de overheid? Maar ook: wat is het effect op de verkeersveiligheid?

Na de verschillende keuzes krijgt u ook nog een aantal scenario’s te zien. Welk scenario spreekt u het meest aan?

Verder is er aan het einde ruimte om uw eigen ervaringen met betrekking tot de huidige opzet te delen.

Tot wanneer kunt u deelnemen?

Tot en met 5 augustus zal de raadpleging open zijn voor iedereen. Wilt u meedenken over de opzet van de medische keuring voor rijbewijzen? Zorg dan dat u voor die tijd de raadpleging invult. Dat kan via: denkmeeoverkeuren.nl.

Net zoals het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat horen ook wij graag hoe u erover denkt.

Deel dit artikel

Meer nieuws

Mede-oprichter & Directeur Projecten Populytics - Shannon Spruit

Shannon Spruit
Mede-oprichter & Directeur Projecten

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

    Met het sturen van deze e-mail, bevestig je dat je instemt met het verwerken van jouw persoonlijke gegevens door Populytics zoals omschreven in het privacystatement.

    Blijf up-to-date