Meedenken over opzet van medische keuring rijbewijs
Meedenken over opzet van medische keuring rijbewijs
Goed nieuws, u kunt weer meedenken! Hoe moet de opzet van de medische keuring voor rijbewijzen eruit komen te zien? Gisteren is daarvoor een raadpleging live gegaan. Alle Nederlanders kunnen hieraan deelnemen. Laat ook uw mening horen.
De minister hoort graag uw mening
Cora van Nieuwenhuizen wil graag weten hoe de overheid het beste kan bepalen of iemand gezond genoeg is om veilig auto te rijden. Daarom vraagt zij in de raadpleging om uw advies. Moeten automobilisten bijvoorbeeld vanaf een bepaalde leeftijd een medische keuring krijgen volgens u? En moeten automobilisten of hun arts sommige medische situaties verplicht melden?
De afgelopen tijd hebben wij samen met het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat hard gewerkt om de raadpleging te ontwikkelen, en deze staat nu online: denkmeeoverkeuren.nl.
Opzet van de raadpleging
In de raadpleging krijgt u verschillende keuzes te zien. Bij elke keuze worden ook de effecten weergegeven. Wat kost het voor de automobilist als u voor een bepaalde optie gaat? En wat kost het de overheid? Maar ook: wat is het effect op de verkeersveiligheid?
Na de verschillende keuzes krijgt u ook nog een aantal scenario’s te zien. Welk scenario spreekt u het meest aan?
Verder is er aan het einde ruimte om uw eigen ervaringen met betrekking tot de huidige opzet te delen.
Tot wanneer kunt u deelnemen?
Tot en met 5 augustus zal de raadpleging open zijn voor iedereen. Wilt u meedenken over de opzet van de medische keuring voor rijbewijzen? Zorg dan dat u voor die tijd de raadpleging invult. Dat kan via: denkmeeoverkeuren.nl.
Net zoals het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat horen ook wij graag hoe u erover denkt.
Meer nieuws
In deze raadpleging kunnen alle inwoners en bezoekers van Amsterdam meedenken over de toekomst van de openbare ruimte in de gemeente.
Met een PWE betrekken overheden en bedrijven hun inwoners en medewerkers bij beleidsdilemma’s en waardenvraagstukken. De methode is in 2019 ontwikkeld door wetenschappers, waaronder Niek Mouter, wetenschappelijk directeur van Populytics. Deze handreiking beschrijft hoe je de methode toepast en wat het oplevert. Ook beschrijft het wanneer de methode wel en niet toepasbaar is.